Υπηρεσίες

Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, η οικονομική δυσχέρεια και τα προβλήματα στις διαπροσωπικές ή/και ενδοοικογενειακές σχέσεις συνδέονται συχνά με αρνητικά συναισθήματα όπως είναι το άγχος και η θλίψη. Πολλές φορές προσπαθούμε μέσα στην καθημερινότητά μας να καταπνίξουμε αυτά τα συναισθήματα σε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από αυτά με αποτέλεσμα τα εμφανίζονται σωματικές/ψυχολογικές ενοχλήσεις χωρίς κάποια βιολογική αιτία. Έτσι, τυχαίνει να είμαστε συχνά σε υπερδιέγερση, να περνούν αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μας, να θυμώνουμε εύκολα, να δυσκολευόμαστε να φάμε ή να τρώμε ασυνήθιστα πολύ, να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα ύπνου, να έχουμε χαμηλή διάθεση και ενέργεια ή/και να αναβάλλουμε τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας. Ο καλύτερος και ο ασφαλέστερος τρόπος λοιπόν για να εντοπίσουμε αυτά τα συναισθήματα που επιμένουν καιρό και να ξεπεράσουμε τις ενοχλήσεις που προκαλούν είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας που θα μας προσφέρει τις απαραίτητες Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης.

 

Ψυχολογική Υποστήριξη

Στο γραφείο μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρέχονται Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης με την μορφή ατομικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικα άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα ψυχικά ζητήματα όπως είναι το άγχος, οι φοβίες, οι κρίσεις πανικού και η κατάθλιψη. Επίσης, σε συνδυασμό με την εξέταση των ψυχικών λειτουργιών που πραγματοποιείται στις δύο πρώτες συνεδρίες, παρέχεται, στο πλαίσιο της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης, η δυνατότητα χορήγησης των δύο πιο διαδεδομένων και αξιόπιστων τεστ προσωπικότητας, του MMPI-2 και της προβολικής δοκιμασίας Rorschach.

 

 

Γιατί να απευθυνθούμε σε έναν Ψυχολόγο;

Οτιδήποτε ζήσαμε και το νόημα που του δώσαμε, χρωματίζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα βλέπουμε και ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας, μας φαίνεται αυτονόητος και σωστός. Ωστόσο μερικές φορές, αυτοί οι γνωστοί τρόποι να κατανοούμε τα πράγματα και να αντιδρούμε σε αυτά μπορεί να είναι και η αιτία των προβλημάτων μας. Για να λύσουμε τις δυσκολίες μας, μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε με την βοήθεια ενός ειδικού να αναγνωρίζουμε πώς αυτό που κάνουμε χειροτερεύει τα πράγματα. Τότε μπορούμε να επινοήσουμε νέους τρόπους σκέψης και δράσης ώστε να ζήσουμε μια πιο πλήρη και ευτυχισμένη ζωή.

 

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα

Συχνές ερωτήσεις