Ψυχολόγος

Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Κουντουράς είναι ψυχολόγος στο κέντρο Θεσσαλονίκης. Αναλαμβάνει ασθενείς για συνεδρίες ψυχοθεραπείας για το άγχος, συνεδρίες για διατροφικές διαταραχές, είναι ψυχολόγος για εφήβους και ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής για εθισμό. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτική σε πολύ καλές τιμές. Οι υπηρεσίες που παρέχει ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Γιώργος Κουντουράς είναι οι εξής: Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για την καταπολέμηση αρνητικών συναισθημάτων όπως είναι το άγχος και η θλίψη, υπηρεσίες για την καταπολέμηση ψυχολογικών θεμάτων που έχουν σωματικές επιπτώσεις.
Παρέχει επίσης ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, Υποστηρικτική Ψυχοθεραπεία, Γνωστική – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΓΑΨ), Γνωστική – Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΨ).

Επίσης ο ψυχολόγος Γιώργος Κουντουράς, παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη και που γενικότερα έχουν υποστεί διαφόρων ειδών κακοποιήσεις και δύσκολες καταστάσεις τις οποίες δεν είναι σε θέση να διχειριστούν μόνοι τους, στο γραφείο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις συνεδρίες, ο ασθενής μαθαίνει σιγά σιγα να διαχειρίζεται τις καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ή αντιμετωπίζει ακόμα και να βρίσκει τρόπους να τις διαχειρίζεται καθώς η διαδικασία της ψυχοθεραπείας βοηθά πολύ και στη διαχείριση του άγχους.

Υπάρχει η δυνατότητα για συνεδρία ψυχοθεραπείας online, μέσω Skype. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι έχουν εφαρμόσει την τακτική της online συνεδρίας ψυχοθεραπείας λόγω του Covid-19. Ο ψυχολόγος Γιώργος Κουντουράς εφαρμόζει τις συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης μέσω Skype οι οποίες δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά με τις δια ζώσης συνεδρίες καθώς το άτομο που ζητάει βοήθεια από τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή θα έχει τα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα με αυτά της δια ζώσης συνεδρίας ψυχοθεραπείας.

Οι online συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει δυνατότητα αυτός που ζητάει τη βοήθεια να πάει στο γραφείο του ψυχολόγου. Το κόστος της συνεδρίας ψυχοθεραπείας είναι προσιτό. Τα άτομα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ψυχοθεραπείας online μέσω Skype, είναι αυτά που ταξιδεύουν συχνά ή εργάζονται πολύ και χρειάζονται ευελιξία στο χρόνο τους. Άτομα που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης, ή αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν τους είναι εύκολο να πάνε στο ιατρείο του ψυχολόγου στη Θεσσαλονίκη, άτομα που δεν έχουν ψυχολόγο στην περιοχή τους, ή ζουν στο εξωτερικό και θέλουν Έλληνα ψυχολόγο, καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας και αναζητούν online συνεδρίες ψυχοθεραπείας.

Ο Γιώργος Κουντουράς, ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει περιστατικά με κατάθλιψη, ανθρώπους που έχουν υποστεί ψυχολογική σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση. Οι μορφές της ψυχοθεραπείας είναι η ατομική ψυχοθεραπεία, η οικογενειακή και η ομαδική.  Οι συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης από τον ψυχολόγο πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν συνήθως μισή ώρα με 50 λεπτά ανάλογα με την θεραπευτική προσέγγιση.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι ψυχανάλυση και ψυχοδυναμικές θεραπείες, συμπεριφορική θεραπεία, γνωστική θεραπεία, ανθρωπιστική θεραπεία και συνθετική θεραπεία. Αυτές φυσικά εφαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Η ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη από καλό ψυχολόγο στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο ψυχολόγος Γιώργος Κουντπουράς με έδρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ψυχομετρική αξιολόγηση. Η ψυχομετρική αξιολόγηση βοηθά στη διερεύνηση της νοητικής, κοινωνικής και συναισθηματικής λειτουργικότητας με μια αντικειμενική ματιά. Στο γραφείο του ψυχολόγος Θεσσαλονίκη γίνεται χορηγεία των δύο πιο γνωστών τεστ αξιολόγησης προσωπικότητας MMPI-2 καθώς και της προβολικής δοκιμασίας Rorschach.

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου ψυχοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης για τον κάθε ασθενή διαφέρει καθώς κάθε ασθενής χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας πρέπει αφού έχει επικοινωνήσει με το άτομο που ζήτησε ψυχολογική βοήθεια ή ψυχοθεραπεία από ψυχολόγος θεσσαλονίκη, να κατανοήσει τις ανάγκες και να βοηθήσει τον ασθενή να ξεπεράσει και να μάθει να διαχειρίζεται τα προβλήματα και τα θέματα που έχουν συμβεί στη ζωή του ώστε να είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης από τον ειδικό.

 

Γιατί να ξεκινήσετε συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Όταν κάποιος παίρνει την απόφαση να απευθυνθεί σε ψυχολόγο – ψθχοθεραπευτή, δε σημαίνει πως έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την αρνητική άποψη, Σημαίνει πως έχει εντοπίσει ότι κάποιο πρόβλημα ή κατάσταση τον εμποδίζει να έχει ψυχική ηρεμία και χρειάζεται μια βοήθεια για να μπορέσεινα το διαχειριστεί και στη συνέχεια να το λύσει.

Πως θα βρείτε ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή που θα σας ταιριάζει

Αυτό το ερώτημα αποτελεί μεγάλο προβληματισμό για την πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν να επισκεφθούν κάποιο ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή και είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα κριτήρια επιλογής ψυχολόγου είναι υποκειμενικά για κάθε άνρθωπο. Ωστόσο υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

Ο ψυχολόγος πρέπει να έχει σωστή εκπαίδευση και να έχει σπουδάσει σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας, είναι να έχει εξειδικευτεί στον τομέα στον οποίο εσείς χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη.

Όσον αφορά στους υποκειμενικούς παράγοντες, είναι στην ευχέρεια του κάθε ανθρώπου για τα κριτήρια που θα ήθελε να πληροί ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στον οποίο θα αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Τέλος είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ ασθενούς και ψυχολόγου γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει σωστή δουλειά πάνω στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων.

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ψυχοθεραπεία;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τις συνεδρίες. Ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω του ασθενούς, οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας είναι είτε πιο συχνές, είτε πιο αραιές και διαρκούν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ή έχει πραγματικά ανάγκη ο ασθενής.

Τι γίνεται στις συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων;

Οι συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων είναι μια συζήτηση μεταξύ ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή και ασθενούς. Μέσα από αυτή τη συζήτηση, ο ψυχοθεραπευτής ενθαρρύνει τον ασθενή να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον απασχολούν, από πότε τον απασχολούν, παίρνει πληροφορίες του ιατρικού ιστορικού και του οικογενειακού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ασθενή.

Έπειτα από τη λήψη ιστορικού ο ασθενής θα κληθεί να συμπληρώσει κάποια ερωτηματολόγια τα οποία θα βοηθήσουν τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή να έχει μια πληρέστερη εικόνα του ασθενή και του περιβάλλοντός του.

Οι δύο πρώτες συνεδρίες έχουν διάρκεια μιάμησι ώρας προκειμένου να γίνει συλλογή πληροφοριών και στοιχείων του ασθενή, προκειμένου να γίνει κατανοητή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να χρησιμοποιηθούν οι καταλληλότερες μέθοδοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τον απασχολούν.

Στη συνέχεια μέσα από τη συζήτηση που ξεκινά, ο ψυχοθεραπευτής μέσα από διάφορες τεχνικές βοηθάει τον ασθενή να μπει στη διαδικασία του να γνωρίσει τον εαυτό του, αυτοκριτικής και αυτοβελτίωσης. Πρόκειται για μια διαδικασία της οποίας απαραίτητο συστατικό είναι η εμπιστοσύνη, η εχεμύθεια και ο σεβασμός.

Επικοινωνήστε για να κλείσετε τη δική σας συνεδρία δια ζώσης ή online συνεδρία ψυχοθεραπείας. Κλείστε το ραντεβού σας στον ψυχολόγος θεσσαλονίκη.

 

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα

Συχνές ερωτήσεις